28. maj 2024

Foto: Rigspolitiet.

Mandag aften modtog alarmcentralen flere mystiske opkald om en mulig bortførsel.

Opkaldende kom fra et mobiltelefonnummer, som ikke længere var i brug, og stemmen lød som et engelsktalende barn.

Alarmcentralen underrettede kl. 20.43 Midt- og Vestsjællands Politi og da antallet af de mystiske alarmopkald til 1-1-2 var mere end ti inden for ca. 10 minutter, blev der indledt en efterforskning for at finde ud af, om nogen vitterlig var i nød, som det blev oplyst i de meget korte opkald, hvor der ikke var mulighed for at indgå i dialog med personen, der ringede op.

Ved teknisk hjælp lykkedes det politiet, at finde frem til, at opkaldende kom fra den nordvestlige del af Holbæk by. Et par patruljer blev sendt til området, for at lede efter nogen, der kunne være i nød.

En times tid senere fandt politiet frem til en konkret adresse i netop den nordvestlige del af byen og her fik politiet kontakt til en 41-årig far og hans 9-årige søn.

Det viste sig, at sønnen havde fået fat i farens telefon og foretaget disse uberettigede opkald til alarmcentralen som såkaldt ”telefonfis”. Politiet tog sig herefter en alvorlig samtale med sønnen og dennes far som afslutning på sagen, idet sønnen på grund af sin unge alder ikke kan straffes for at have foretage de uberettigede opkald til alarmcentralen.