30. maj 2024

Foto: Politi.dk

Mandag formiddag omkring kl. 10.40 modtog poltiet flere henvendelser fra borgere, som var bekymret for en dreng, som sniffede lightergas på en parkeringsplads ved et af byggemarkeder i Holbæk Megacenter.

Det fremgår af døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Ifølge anmeldelerne var drengen så påvirket af lightergassen, at han havde svært ved at holde balancen. Desuden forsøte han, at skaffe sig adgang til flere af de parkerede biler.

Politiet kørte til stedet og fik af flere vidner udpeget en 12-årig dreng, som var i færd med at indtage lightergas fra en flaske, som han havde i sin ene hånd. Politiet vurderede også, at drengen var tydelig påvirket heraf, så politiet fratog ham flasken med ligthergasfor at undgå at han sniffede mere. I tøjet havde drengen flere flasker lightergas, som politiet også tog fra ham.

Det var drengen ikke tilfreds med og han begyndte, at optræde udadreagerende og råbte og skreg samt ytre sig i nedladende vendinger om politiet, så politiet måtte bruge fornøden magt for at pacificere ham.

Politiet fik til sidst drengen ind i patruljebilen, så han kunne blive kørt til politistationen i Holbæk, indtil det kunne blive afklaret, hvad der videre skulle ske med ham.

Var efterlyst

Det viste sig, at drengen var efterlyst som forsvundet fra et opholdssted i Nordvestsjælland.

Fordi drengen er under den kriminelle lavalder, kunne han ikke sigtes for noget i relation til de nedladende ytringer til og om politiet.

Både drengens opholdssted og relevante sociale myndigheder blev orienteret om situationen, hvorefter det blev besluttet, at politiet først på eftermiddagen kunne aflevere drengen på det opholdssted, hvorfra han var flygtet.

Flygtede igen

Klokken ca. 14.30 fik politiet en henvendelse fra den 12-åriges opholdssted om, at han igen var flygtet, så ingen vidste, hvor han opholdt sig.

Patruljer i Holbæk-området ledte i løbet af eftermiddagen og først på aftenen efter drengen, der kl. ca. 21.00 blev fundet ved en fastfoodrestaurant i den centrale del af Holbæk by.

Drengen blev igen kørt retur til opholdsstedet til fornøden omsorg fra personalets side.

Politiet underrettede igen de sociale myndigheder om denne nye udvikling i sagen vedr. den 12-årige dreng.