28. maj 2024
Arkivfoto: Rolf Larsen

Arkivfoto: Rolf Larsen

En politipatrulje og en ambulance blev kort efter klokken to natten til søndag sendt til et færdselsuheld på Slagelsevej ved Jyderup, hvor en spirituspåvirket knallertkører var endt i vejgrøften

Ved politiets ankomst lå knallertkøreren – en 59-årig mand i grøften ved siden af sin lille 30-knallert.

Ambulancepersonalet fandt ikke den 59-årige behandlingskrævende, så politiet gennemførte en alkometertest, der gav udslag for påvirkning i en sådan grad, at han kunne mistænkes for at have en alkoholkoncentration i blodet på over to promille.

Den 59-årige blev anholdt og sigtet for spirituskørsel på sin knallert, hvorefter han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Politiet besluttede, at beslalægge hans knallert med henblik på senere konfiskation ud fra mistanken om, at hans spirituskørsel på knallerten var omfattet af reglerne om vanvidskørsel.

Når analyseerklæringen foreligger, kan den 59-årige forvente at høre nærmere fra politiet om sagens videre forløb, herunder at han vil blive indkaldt til et retsmøde, når straffen og spørgsmålet om endelig konfiskation af knallerten skal afgøres.