20. maj 2024

Det var i disse tobutikker to unge begik indbrud. Foto: Rolf Larsen

To 15-årige var natten til tirsdag på indbrudstogt i Ahlgade – nu løfter politiet sløret for hvad de to unge tyve stjal – og hvor.

Som vi tidligere har skrevet, var det en opmærksom borger, der kl. 01.03 kontaktede politiet og anmeldte indbruddet.

I første omgang havde de knust ruden i døren til Bog og Idé, men var stukket af, da anmlderen gav sig tilkende. De vendte dog tilbage og denne gang knuste de ruden i døren til Flying Tiger.

Flere patruljer blev sendt til stedet og inde i butikken så politiet en taske efterladt på gulvet. Længere inde i butikken mødte patruljen to mistænkte 15-årige, en dreng og en pige, begge fra Holbæk kommune.

De blev anholdt og sigtet for indbrud, og politiet undersøgte gerningsstedet.

I tasken på gulvet var to poser chips, seks sodavand, to poser chokolade, en pakke kiks og to slikkepinde, samt et par udklædningshandsker, som var taget fra butikken. Samlet havde tyvekosterne en værdi af 230 kr.

Ruden til butikken ”Bog og Idé” ved siden af var også knust med en sten, men hullet var ikke stort nok til, at en person kunne komme ind.

Politiet underrettede det bosted, som de unge bor på, og de sociale myndigheder. De to blev taget med til afhøring, hvorefter de blev hentet af personale fra bostedet. De unge vil senere høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Onsdag eftermiddag kunne man stadig se, hvor de to 15-årige havde været. En træplade var sat på døren til Flying Tiger, ligesom døren til Bog og Id’evar nødtørftigt repareret til glasset skiftes ud.