13. juni 2024
person opening a door with a bar

Photo by Rafael Classen rcphotostock.com on <a href="https://www.pexels.com/photo/person-opening-a-door-with-a-bar-11465293/" rel="nofollow">Pexels.com</a>

Holbæk er den mindst populære kommune i Region Sjælland blandt indbrudstyvene.

Det viser det viser årsopgørelsen fra F&P – forsikrings- og pensionsbranchen.

Ifølge opgørelsen har Holbæk i 2022 haft 163 indbrud – svarende til 222 indbrud pr. 100.000 indbyggere.

I den modsatte ende af skalaen ligger nabokommunen Odsherred, der er den kommune med flest indbrud i regionen med 992 pr 100.000 indbyggere, eller 327 indbrud.

Hos Forsikring & Pension arbejder man sammen med det Det Kriminalpræventive Råd, BoTrygt og politiet om et digitalt register over tyvekoster, som vil gøre det sværere for tyvene, at sælge stjålne varer.

-Men der er selvfølgelig også masser af ting, man selv kan gøre, for at gøre livet surt for indbrudstyvene, så de ikke kan komme ind i huset og indbruddet ikke sker: F.eks. kan man sætte ordentlige låse på døren og sikrede hasper på vinduerne, fortæller Pia Holm Steffensen, der er underdirektør i F&P.

5 gode råd mod indbrud:

1) Gode låse og sikre vinduer: Sikring af døre og vinduer og solide låse er den bedste måde at holde tyven ude på. Se på din bolig med tyvens øjne, så du finder de svage steder, inden tyven gør det.

2) Tilslut dig Nabohjælp: Hent Nabohjælps app og dan netværk med naboerne. På den måde kan I gøre jeres område trygt og fri for indbrud.

3)Hils på fremmede: Sig hej til fremmede på din vej. Ser du biler, der ikke hører til, og som ser ud til at lede efter noget, så spørg, om du kan hjælpe med noget. Tyve kan ikke lide opmærksomhed!

4) Hæk og hegn: Sørg for at tyven ikke kan bruge hæk, hegn og buskads som dække for indbrud. Naturlige overvågning fra naboer og folk, der går forbi på fortovet, er et godt supplement til sikre døre, vinduer.

5) Lys og alarmer: Timerstyret indendørslys, sensorstyret udendørslys og lydalarmer kan supplere indbrudssikre døre og vinduer.

Kilde: F&P -Forsikring og Pension.