14. juni 2024
Arkivfoto: Rolf Larsen.

Arkivfoto: Rolf Larsen.

Politiet sigtede natten til onsdag en 40-årig spirituspåvirket mand for vanvidskørsel.

Sagen tog sin start, da en politipatrulje kort før klokken et mødte en modkørende personbil, som patruljen besluttede sig for at kontrollere nærmere. Men da patruljen vendte rundt, kunne betjentene konstatere, at bilens fører havde sat hastigheden meget op for at slippe væk fra politiet.

Politiet kørte efter bilisten ud af Mørkøv og i sydlig retning ad landeveje, hvor hastigheden ifølge patruljebilens speedometer nærmede sig 200 km/t. Føreren af personbilen ønskede trods politiets brug af udrykningssignaler ikke at standse og fortsatte i retning mod Ruds Vedby.

Ved Ruds Vedby fik politiet mulighed for at standse den eftersatte bil på Slagelsevej ved at lave en lettere påkørsel ved lav hastighed.

Bag rattet i personbilen sad en 40-årig mand fra Høng, som var uskadt efter biljagten.

Det viste sig, at han i forvejen frakendt kørekortet og blev efter en alkometertest konstateret så påvirket af spiritus, at han blev sigtet for spirituskørsel.

Den 40-årige blev anholdt og fik i den forbindelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol, men blev inden sin løsladelse gjort bekendt med, at politiet beslaglagde hans personbil.

Politiet vurderede ud fra den 40-åriges kørsel med høje hastigheder, der var mere end 100 procent over de tilladte hastighedsgrænser på almindelig landevej, at hans kørsel under flugten fra politiet kunne betegnes som vanvidskørsel.

Den 40-årig kan nu afvente resultatet fra analyseerklæringen, før han hører nærmere fra politiet i sagen, der kan forventes at blive afgjort i forbindelse med et retsmøde, hvor en dommer også skal tage stilling til spørgsmålet om endelig konfiskation af den beslaglagte bil – ud over en straf til den 40-årige.