22. maj 2024

Foto: Rigspolitiet.

En husejer på Hovedgaden i Svinninge anmeldte ved 13-tiden torsdag, at han en halv times tid tidligere var kommet hjem og havde set en mand forlade adressen.

Husejeren, der havde været væk fra adressen i nogle dage, fandt ud af, at den fremmede mand formentlig havde oipholdt sig i huset i nogle dage. Der var tilsyneladende ikke stjålet noget, ligesom der heller ikke var tegn på at vinduer eller døre var blevet brudt op.

En patrulje kørte til Svinninge og fandt den mistænkte mand i nærheden af togstationen. Der var tale om en 42-årig mand fra Holbæk, som blev anholdt i forbindelse med en sigtelse for husfredskrænkelse.

Den 42-årige erkendte at have opholdt sig i huset i nogle dage og var kommet ind via en ulåst dør. Han blev løsladt efter afhøring til sagen, som han senere vil høre nærmere om.

Politiet har også udfærdiget en rapport til de sociale myndigheder i Holbæk Kommune, så der kan tages stilling til, hvorvidt den 42-årige har behov for støtte eller hjælp i anledning af denne straffesag.