24. juli 2024

Arkivfoto: Rolf Larsen.

En 36-årig kvinde fra Holbæk kom lørdag eftermiddag til skade i forbindelse med et sammenstød på svævebanen Fly-High ved Ledreborg Slot ved Lejre.

Uheldet blev anmeldt til alarm 112 klokken 13.17 og politi og ambulancer blev sendt til stedet.

Politiet kunne i parken konstatere, at tre kvinder var kommet ned fra den ”lange” svævebane og modtog indledende førstehjælp, inden ambulancer kort efter ankom til stedet.

Der var tale om en 36-årig kvinde fra Holbæk, en 37-årig kvinde fra Lejre og en 38-åriug kvinde fra Kalundborg. De blev alle tre tilset af ambulancepersonalet for mulige kvæstelser i hovedet og på benene.

Den 36-årige kvinde fra Holbæk og den 38-årige kvinde fra Kalundborg blev efterfølgende bragt til en skadestue til nærmere undersøgelse i anledning af lettere tilskadekomst. Den 37-årige fra Lejre blev ikke indbragt, men henvendte sig selv senere på skadestuen for at blive undersøgt.

Svævebanen blev midlertidigt lukket og Arbejdstilsynet blev tilkaldt til stedet og besluttede efter en foreløbig undersøgelse i samråd med politiet, at svævebanen igen kunne åbnes for brug af gæster.

Politiet havde forinden ved afhøring af de tre kvinder, personalet og øvrige vidner fået klarlagt, at to af kvinderne ikke var kommet helt frem til enden på svævebanen, da den tredje kvinde kom svævende på linen og ikke kunne nå at bremse for undgå et sammenstød med de to andre brugere af svævebanen.

Politiet har optaget rapport om sammenstødet mellem de tre kvinder på svævebanen for at få klarlagt de nærmere omstændigheder, herunder om nogen eventuelt kan drages til ansvar herfor.