22. maj 2024

Illustration: Pixabay.com

Tirsdag morgen gennemførte lokalbetjente og færdselsbetjente en knallertaktion ved Kildebjergskolen i Mørkøv efter anmeldelse fra skolen om, at man oplevede utryghedsskabende kørsel på knallerter især omkring mødetid.

Betjentene stod klar og holdt øje med trafikken til skolen, der dog ikke gav anledning til nogen problemer denne morgen.

De elever, der ankom på knallert, blev efter aftale med skolen, taget ud af klassen og bedt om at forevise deres knallert til kontrol. Betjentene målte i alt tre knallerter på rullefelt, hvoraf den ene knallert viste sig at kunne køre stærkere end tilladt. Knallerten blev målt til at køre 44 km/t, og den havde desuden et defekt blinklys, så den 15-årige dreng blev sigtet for at køre på en ulovlig knallert.

En anden knallert havde lygter, der ikke virkede og føreren havde ikke medbragt forsikringspapirer på knallerten.

En 15-årig dreng, der ankom på et el-skateboard blev sigtet for at køre uden styrthjelm.

Forældrene til de sigtede blev orienteret om sagerne og om, at de kan forvente bøder i sagerne.