18. juni 2024
macro photo of five orange ants

Arkivfoto: Poranimm Athithawatthee /Pexels.

På den verdensberømt danske restaurant Noma kunne man for nogle år siden få jyske myrer på menuen, men det var nok de færreste forundt, at spise på en Michelin-restaurant af den kaliber. Men nu har alle chancen for smage myrer for Holbæk Bibliotek byder på smagsprøver og foredrag om myrer.

Joachim Offenberg. (PR foto)

-Myrerne er på flere måder mere succesfulde end mennesket. De organiserer sig i store samfund som superorganismer og de opfandt landbruget længe før vi gjorde, fortæller seniorforsker Joachim Offenberg, som kan opleves i et livestreamet foredrag. Her kan man også høre om om hvordan vi kan udnytte myrerne til biologisk bekæmpelse af skadedyr.

Arrangementet finder sted tirsdag d. 25. april kl. 19 på Holbæk Bibliotek i Nygade.

Der er gratis adgang, men der kræves tilmeldinge på et af bibliotekerne i kommunen, eller via bibliotekets hjemmeside bibliotek.holbaek.dk.