28. maj 2024

Foto: Holbæk Bibliotekerne.

Tirsdag havde DR Musikariet inviteret 400 børn til et par underholdende timer på Musikhus Elværket i Holbæk med live-tegning på det store lærred, sang og levende musik.

Koncerten er baseret på den populære billedbog ’Læsepadden Pede’ og handler om glæden ved at læse. Om at opdage glæden ved bøger, om at knække koden til at forstå dem og om at glemme tid og sted, når man bliver grebet af en god historie

Læsepadden Pede tror, han ved, hvad man bruger bøger til. Man kan bygge huse, et skib og fly. Først da han bliver træt og åbner bogen som et telt, oplever han, hvordan billederne kan fortælle eventyr, der får fantasiens blomster til at springe ud i hans urtepottehat.

Bag arrangementet stod Holbæk Bibliotekerne og Kulturskolen. Samtidig var koncerten en del af konceptet ”Sammen om Skolestart”, som har til formål, at skabe en god sammenhæng mellem dagtilbud og skole for hvert enkelt barn og deres familier.