24. juli 2024

Restaurant Rib House i Ahlgade har fået sur smiley og bøde. Foto: Rolf Larsen.

En sur smiley og en bøde på 15.000 kroner til restauranten Rib House på Ahlgade efter et kontrolbesøg fra Fødevarestyrelsen i begyndelsen af denne måned.

Det var en anonym forbrugerhenvendelse, der fik Fødevarestyrelsen til at tage på kontrolbesøg i restauranten den 2. marts.

Under besøget lå der fire varmrøgede laks på ca. 1,3 kg stykket i en vask i køkkkenet. Da kontrollanten målte laksenes kernetemperatur med et kalibreret indstikstermoter viste det 16,6 grader. Rumtemperaturen blev mål til 20,4 grader. Men af kontrolrapporten fremgår det, at Rib House i deres egen risikoanalyse at optøning forgår på køl ved max.5 grader. Virksomheden havde, ifølge kontrolrapporten, følgende bemærkning” Det har ligget til optøning og skal på køl nu”. Den varme laks udløste en bøde på 15.000 kroner.

Rib House blev også indskærpet, at alle redskaber, udstyr og tilbehør, som kommer i berøring med fødevarer, skal holdes ordentligt rent. Det skete efter kontrollen konstaterede, at skuffer, samt bunden af koldjomfruen i den varme afdeling til opbevaring af fersk utildækket kød “fremstår med plamager af indtørret kødsaft og madrster af ældre dato. Hylden i opvaskeområder fremstår med plamager af fedt”.

Virksomhedens bemærkning var, ifølge kontrolrapporten, “Det får vi styr på”.

Indskærpelsen medfører to gebyrbelagte opfølgende kontroller.

Dokumentation: Fødevarestyrelsens kontrolrapport