23. juni 2024
blonde haired girl wearing pink sweater

Photo by Johannes Plenio on <a href="https://www.pexels.com/photo/blonde-haired-girl-wearing-pink-sweater-1119981/" rel="nofollow">Pexels.com</a>

Skolernes vinterferie er i gang og vi giver her idéer til nogle af de mange arrangementer og aktiviteter, man kan deltage i under ferien.

Mandag

Stjerne i vinterferien
Observatoriet i Brorfelde holder åbent hver dag i vinterferien. Alle udstillinger er åbne i tidsrummet 11-17, men på udvalgte tidspunkter kan man høre om stjernebilleder og se Danmarks største teleskop. Man kan også være kreativ i Observatoriets stjerne-værksted. Se åbningstider og program m.m. på observatoriet.dk.

Bogreception: Kong Knuds bryllup for 9-12 årige
Louise de Richelieu læser op fra og fortæller om sin nye historiske børneroman Kong Knuds bryllup.
Tid og sted: Mandag d. 13. februar kl. 14 på Holbæk Bibliotek, Nygade 9, Holbæk. vBillet bestilling på bibliotek.holbaek.dk

Tirsdag

Stjerne i vinterferien
Observatoriet i Brorfelde holder åbent hver dag i vinterferien. Alle udstillinger er åbne i tidsrummet 11-17, men på udvalgte tidspunkter kan man høre om stjernebilleder og se Danmarks største teleskop. Man kan også være kreativ i Observatoriets stjerne-værksted. Se åbningstider og program m.m. på observatoriet.dk.
Porcelænsmaling på Holbæk Museum
Med inspiration i det musselmalede mønster, kan man forvandle en kop eller tallerken til et unikum, lige til at tage med hjem.
Det er ikke nødvendigt at tilmelde sig, billet købes i døren.
Tid og sted: Tirsdag d. 14. februar 2023, kl. 10.00 – 14.30. Holbæk Museum.

Onsdag

Stjerne i vinterferien
Observatoriet i Brorfelde holder åbent hver dag i vinterferien. Alle udstillinger er åbne i tidsrummet 11-17, men på udvalgte tidspunkter kan man høre om stjernebilleder og se Danmarks største teleskop. Man kan også være kreativ i Observatoriets stjerne-værksted. Se åbningstider og program m.m. på observatoriet.dk.

Torsdag

Stjerne i vinterferien
Observatoriet i Brorfelde holder åbent hver dag i vinterferien. Alle udstillinger er åbne i tidsrummet 11-17, men på udvalgte tidspunkter kan man høre om stjernebilleder og se Danmarks største teleskop. Man kan også være kreativ i Observatoriets stjerne-værksted. Se åbningstider og program m.m. på observatoriet.dk.

Kreaklub: Fastelavnsris
Tine fra Kreaskolen i Tølløse inviterer til en hyggelig time hvor du kan lave et fastelavnsris. Tine sørger for fine skabeloner og hjælper dig i gang med at lave et produkt som du kan tage med hjem. Gratis – bare mød op!
Tid og sted: Torsdag d. 16. februar 2023, kl. 14.00-15.00 på Børnebiblioteket, Holbæk Bibliotek, Nygade 9, Holbækk.
Yderligere info: bibliotek.holbaek.dk

Porcelænsmaling på Holbæk Museum
Med inspiration i det musselmalede mønster, kan man forvandle en kop eller tallerken til et unikum, lige til at tage med hjem.
Det er ikke nødvendigt at tilmelde sig, billet købes i døren.
Tid og sted: Torsdag d. 16. februar 2023, kl. 10.00 – 14.30. Holbæk Museum.

Vinterhimlens stjernetåger
Observatoriet holder aftenåbent. Hør om Orion stjernetågen, der kan ses i stjernebilledet af samme navn. Den befinder sig blot 1500 lysår væk fra Jorden, og er altså relativt tæt på. Du kan også høre om Krabbetågen, som er skabt af resterne fra en supernova.
Tid og sted: Torsdag d. 16. februar 2023, kl. 19.00 – 22.00. Se mere på Observatoriet.dk.

Byvandring: Middelalderens gader i Holbæk
Hør om den driftige by, om pilgrimsrejser og om det markante Sortebrødrekloster og de gudfrygtige munke, der boede der. Hør om byens borgmestre og den jævne borgers levevilkår på turen rundt i krogede pittoreske gadeforløb.
Tid og sted: Torsdag d. 16. februar 2023, kl. 16.00 – 17.30. Holbæk Museum.

Teater: Bølle-Bob
Holbæk Dramatiske Klub opfører Bølle-Bob med Gunnar Geertsens kendte og elskede sange. Forestillingen tager udgangspunkt i filmatiseringen fra 1998 hvor døgnkioskejer Blom har vilde planer om at bygge et parkeringshus lige dér, hvor byens børn ynder at hænge ud efter de kedelige timer i skolen hos snakkemaskinen fru Basse. Med Bølle-Bob i spidsen tager børnene affære og klarer paragrafferne.
Tid og sted: Torsdag d. 16. februar 2023, kl. 19.00 (Premiere), Teatersalen, kulturkasernen, Kasernevej 43, Holbæk, 4300. Yderligere information og billettter: hdk.nu

Fredag

Stjerne i vinterferien
Observatoriet i Brorfelde holder åbent hver dag i vinterferien. Alle udstillinger er åbne i tidsrummet 11-17, men på udvalgte tidspunkter kan man høre om stjernebilleder og se Danmarks største teleskop. Man kan også være kreativ i Observatoriets stjerne-værksted. Se åbningstider og program m.m. på observatoriet.dk.

Børneteater: Skidt og Pyt på Store vaskedag
I dag er det vaskedag, og tøjet hænges til tørre ude i haven. Skidt og Pyts uskyldige forsøg på at lave lidt sjov med vasketøjet sætter gang i en række uforudsete hændelser. Den modige staldkarl skræmmes, og den travle barnepige bliver meget forfærdet, da hun ikke kan finde den lille Solvei. Har drengen på gården mon tryllet sin lillesøster væk? Og kan Skidt og Pyt redde trådene ud og få alle i godt humør igen? Forestingen er for de 4-9 årige.
Tid og sted: Fredag d. 17. februar 2023, kl. 11.00 og kl. 13.30 i Lillesal på Holbæk Bibliotek, Nygade 9, Holbæ. Gratis billetter, info m.m. på bibliotek.holbaek.dk

Teater: Bølle-Bob
Holbæk Dramatiske Klub opfører Bølle-Bob med Gunnar Geertsens kendte og elskede sange. Forestillingen tager udgangspunkt i filmatiseringen fra 1998 hvor døgnkioskejer Blom har vilde planer om at bygge et parkeringshus lige dér, hvor byens børn ynder at hænge ud efter de kedelige timer i skolen hos snakkemaskinen fru Basse. Med Bølle-Bob i spidsen tager børnene affære og klarer paragrafferne.
Tid og sted: Fredag d. 17. februar 2023, kl. 19.00, Teatersalen, kulturkasernen, Kasernevej 43, Holbæk, 4300. Yderligere information og billettter: hdk.nu

Lørdag

Stjerne i vinterferien
Observatoriet i Brorfelde holder åbent hver dag i vinterferien. Alle udstillinger er åbne i tidsrummet 11-17, men på udvalgte tidspunkter kan man høre om stjernebilleder og se Danmarks største teleskop. Man kan også være kreativ i Observatoriets stjerne-værksted. Se åbningstider og program m.m. på observatoriet.dk.

Gå i krigens fodspor 1940-45 i Holbæk

På turen rundt i Holbæk gøres der stop ved nogle af de steder, hvor skelsættende begivendheder fandt sted. Hør om sabotagehandlinger mod både de tyske besættede og danske virksomheder, og hør om våbenmodtagelser i en tid, hvor de fleste dog bare passede sig selv.
Tid og sted: Lørdag d. 18. februar 2023, kl. 13.00 – 14.30. Mødested: Holbæk Kaserne, Kasernevej 43, 4300 Holbæk Arr:Holbæk Museum.

Brætspils café
Kom ind på biblioteket i Nygade hyg med: Brætspil, Pokemon kortspil, Warhammer/Warcry, miniature maling – eller tag dit eget spil med under armen.
Det er gratis at deltage og bag arrangementet står frivillige ved Brætspilscafeen Mellon.
Tid og sted: Lørdag d. 18. februar kl. 12.00 – 18.00. Sted: Holbæk Bibliotek, Nygade 9, Holbæk.

Børneteater: Skidt og Pyt på Store vaskedag
I dag er det vaskedag, og tøjet hænges til tørre ude i haven. Skidt og Pyts uskyldige forsøg på at lave lidt sjov med vasketøjet sætter gang i en række uforudsete hændelser. Den modige staldkarl skræmmes, og den travle barnepige bliver meget forfærdet, da hun ikke kan finde den lille Solvei. Har drengen på gården mon tryllet sin lillesøster væk? Og kan Skidt og Pyt redde trådene ud og få alle i godt humør igen? Forestingen er for de 4-9 årige.
Tid og sted: Lørdag d. 18. februar 2023, kl. 10.30 i Lillesal på Holbæk Bibliotek, Nygade 9, Holbæ. Gratis billetter, info m.m. på bibliotek.holbaek.dk

Teater: Bølle-Bob
Holbæk Dramatiske Klub opfører Bølle-Bob med Gunnar Geertsens kendte og elskede sange. Forestillingen tager udgangspunkt i filmatiseringen fra 1998 hvor døgnkioskejer Blom har vilde planer om at bygge et parkeringshus lige dér, hvor byens børn ynder at hænge ud efter de kedelige timer i skolen hos snakkemaskinen fru Basse. Med Bølle-Bob i spidsen tager børnene affære og klarer paragrafferne.
Tid og sted: Lørdag d. 18. februar 2023, kl. 15.00, Teatersalen, kulturkasernen, Kasernevej 43, Holbæk, 4300. Yderligere information og billettter: hdk.nu

Søndag

Teater: Bølle-Bob
Holbæk Dramatiske Klub opfører Bølle-Bob med Gunnar Geertsens kendte og elskede sange. Forestillingen tager udgangspunkt i filmatiseringen fra 1998 hvor døgnkioskejer Blom har vilde planer om at bygge et parkeringshus lige dér, hvor byens børn ynder at hænge ud efter de kedelige timer i skolen hos snakkemaskinen fru Basse. Med Bølle-Bob i spidsen tager børnene affære og klarer paragrafferne.
Tid og sted: Søndag d. 19. februar 2023, kl. 15.00, Teatersalen, kulturkasernen, Kasernevej 43, Holbæk, 4300. Yderligere information og billettter: hdk.nu