29. maj 2024

Foto: Rigspolitiet.

En 28-årig mand fra Store Merløse fik lørdag aften taget sin personbil og kørekort efter han kørte alt for hurtigt gennem Vester Såby.

Politiet stod klar med en laserhastighedsmåler på Blakledsvej, da den 28-årige kom kørende med 107 km/t gennem byzonen, hvor maksimalt tilladte hastighed er 50 km/t.

Den 28-årige kørte således mere end det dobbelte af den tilladte hastighed, hvilket han blev sigtet for. Han blev samtidig gjort bekendt med, at hans bil ville blive beslaglagt straks med henblik på senere konfiskation i forbindelse med en dommers afgørelse af hastighedssagen. Den 28-årige protesterede over beslaglæggelsen af bilen, så nu skal en dommer se nærmere på, om politiet har grundlag for at beslaglægge bilen. Trods protesten blev bilen bugseret væk og er nu i politiets varetægt.

Politiet inddrog desuden den 28-åriges førerret, hvilket betyder, at han ikke længere må være fører af et køretøj, som kræver et kørekort.