22. juli 2024

Bogens omslag.

Sjællands Teater FAIR PLAY har udgivet en fantastisk flot bog i anledning af børne- og ungdomsteatrets 50års jubilæum.
Bogens omslag.

Sjællands Teater FAIR PLAY har udgivet en fantastisk flot bog i anledning af børne- og ungdomsteatrets 50års jubilæum.

I bogen fortælles om teatrets udvikling fra kollektivt gruppeteater bestående af selvlærte teaterarbejdere til et teater med professionel ledelse og uddannede skuespillere. I starten var det socialistiske budskab vigtigere end formen. I dag lægges vægt på at tage udgangspunkt i børn og unges aktuelle temaer i livet, lægge op til eftertanke og debat og producere teater af høj kvalitet.

Helt i Fair Plays ånd fortælles historien med personlige bidrag fra de mange spillere, dramatikere, administratorer m.fl., som har været en del af teatrets fællesskab fra 1972 til 2022. Der er beretninger om mange og lange kampe for at skaffe penge og om at blive lokalt forankret i Holbæk. Som afslutning indgår en teoretisk perspektivering af det at lave teater for og med børn og unge.

De personlige indlæg og de mange smukke fotos fra forestillinger, plakater mv. formidler tilsammen en stemning af at være med på rejsen. Oh, hvilken rejse – båret af brændende engagement, fællesskab og hårdt arbejde for teatret og ikke mindst publikums skyld.

Fremstillingen er hele vejen igennem utroligt levende og samtidig dybt seriøs, veldokumenteret og gennemarbejdet. Et værdifuldt bidrag til teaterhistorien.

Bogen kan her og nu være en stor inspiration til alle med interesse for scenekunst – på alle sider af scenen, men også for alle, der har og tager ansvar for børn og unge.

__

”Teater for børn og unge 1972 – 2022 FAIR PLAY”
Redaktion: Carsten Jensen
Udgiver og copyright: Sjællands Teater FAIR PLAY
Omslag, design og layout: Asako Kido Parr
Hovedskribenter Henrik Steen Larsen, Bennyé D. Austring, Robert Parr, Michael Ramløse, Beth Juncker samt bidrag af en lang række tidligere medarbejdere.
ISBN: 978-87-972495-8-1.
Bogen kan købes for 175,-kr. via teatrets hjemmeside og fysisk fra Teatret Fair Play, Holbæk Teater og Holbæk Museum.