5. maj 2024

Foto: Politi.dk

Personer fra Vipperød og Jyderup var blandt de 135 personer, som torsdag blev anholdt i en stor landsdækkende aktion mod hvidvask og såkaldte “muldyr”.

Den koordinerede aktion, som blev gennemført af National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) sammen med landets politikredse var rettet mod flere end 200 personer, der er mistænkt for at have fungeret som såkaldte muldyr ved at hjælpe med hvidvask af penge fra organiseret kontaktbedrageri.

Hvidvasken er sket ved, at de mistænkte har overført penge eller har stillet deres bankkonto til rådighed for kriminelle bagmænd for dermed at sløre et pengespor.

De hvidvaskede penge stammer fra bedrageri, hvor især ældre borgere er blevet kontaktet af gerningsmænd, der udgiver sig for at komme fra eksempelvis Nets, banken eller politiet, for at franarre ofrene personoplysninger eller penge.

Ifølge politiet blev 12 personer anholdt i Midt- og Vestsjællands Politikreds anholdt under aktionen. Der er tale om 10 mænd og to kvinder i alderen 17-52 fra hhv. Køge, Solrød Strand, Ringsted, Bjæverskov, Lille-Skensved, Greve, Vipperød og Jyderup.

Alle 12 anholdte er blevet løsladt efter afhøring, men er dog fortsat sigtet i sagerne.