12. juli 2024

Foto: Rigspolitiet.

Politiet lavede torsdag morgen en målrettet aktion mod hurtige knallerter ved Skovvejens Skole i Nr. Jernløse.

Kontrolaktionen blev iværksat efter skolen og SSP havde gjort lokalbetjente opmærksomme på, at både børn og voksne følte sig utrygge over hurtig knallertkørsel ved skolen, så der var behov for en indsats. Torsdag morgen blev de unge knallertførere, som kørte ved skolen blev stoppet og knallerterne tjekket.

En patrulje fra operativ forebyggelse mødte op sammen med betjente fra færdselsafdelingen, som havde medbragt et rullefelt, der kan måle en knallerts tophastighed. Fire ud af de fem knallerter, der blev testet ved dagens kontrol viste sig at køre for stærkt. De ulovlige knallerterne kunne køre mellem 63-78 km/t, selvom de højst må køre 30 km/t.

Førerne af knallerterne var alle unge mænd i 15-16 års alderen, som blev sigtet for at køre på de alt for hurtige knallerter. I sommer havde lokalbetjentene haft en præventiv samtale med den ene unge mand og hans forældre i forbindelse med utryghedsskabende kørsel på knallert i Regstrup. Ved dagens kontrol blev hans knallert målt til at køre 63 km/t, og så faldt hammeren. De sigtedes forældre blev alle kontaktet og orienteret om sagerne.

Allerede anden gang man kører på en ulovlig knallert, et det muligt at konfiskere knallerten, hvilket både knallertførere og deres forældre blev gjort opmærksom på. De sigtede kan forvente en bøde og en betinget frakendelse af retten til at føre lille knallert.