25. juli 2024

Arkivfoto: Rolf Larsen.

En 15-årig dreng kan se frem til en betinget frakendelse af sit nyligt erhvervede knallertkørekort efter han onsdag blev standset på en knallert, der kunne køre meget hurtigere end tilladt.

Det fremgår af politirapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Den unge fyr blev standset af færdselspolitiet kort før klokken 12.30, da han kom kørende på Holbækvej mellem Knabstrup og Mørkøv.

Han havde ikke medbragt præmiekvitteringen for den lovpligtige ansvarsforsikring for den lille 30-knallert, men han kunne dog fremvise et knallertkørerkort, som han han havde erhvervet sig i begyndelsen af september.

En kontrol på et rullefelt afslørede, at knallerten kunne køre mindst 66 km/t mod de højst tilladte 30 km/t, så den 15-årige blev sigtet for de to overtrædelser af færdselslovgivningen og kan nu se frem til at få en bøde samt en påstand om en betinget frakendelse af knallertkørekortet.