5. december 2023

Foto: Rigspolitiet.

I weekenden blev fem trafikanter sigtet for at køre i påvirket tilstand.

Fredag klokken 22.55 standsede politiet en personbil på Valdemar Sejrsvej i Holbæk. Bag rattet sad en 23-årig mand fra Holbæk. Politiet mistænkte den 23-årige for at være påvirket af narko, hvilket han benægtede. Han blev taget med til udtagelse af en blodprøve.

En 35-årig mand fra Fyn blev klokken 01.35 standset, da han kom kørende ad Kalundborgvej i Holbæk i en personbil. Manden erkendte, at han var påvirket af narko. Det viste sig, at han slet ikke burde have siddet bag rattet, da han ikke havde nogen førerret.

På Poppelgården i Holbæk standsede politiet kl. 01.54 en 56-årig lokal mand. Der var mistanke om, at han var påvirket af spiritus, så han blev anholdt og taget med til sygehuset for at få udtaget en blodprøve.

Lørdag kl. 15.08 stoppede en patrulje en 42-årige mand fra Snertinge, da han kom kørende ad Skelbæk mellem Svinninge og Snertinge på en knallert og uden styrthjelm. Det viste sig, at knallertføreren var spirituspåvirket over det tilladte, så han blev anholdt for at få udtaget en blodprøve. Han havde heller ingen forsikring på knallerten, så det blev en længere række af sager, som betjentene sigtede ham for.

Klokken 20.50 var var betjente fra operativ forebyggelse på patrulje i Svinninge, hvor de på Strandvejen stoppede en bilist i en rutinekontrol. Der var tale om en 48-årig mand fra Munke Bjergby, som var påvirket af hash, hvilket blev påvist i en narkometertest. Han blev derfor anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt.

Alle fem trafikanter kan nu vente at høre nærmere fra politiet, når analyseresultaterne af deres blodprøver foreligger.