1. december 2023

Foto: Rigspolitiet.

Søndag aften rykkede politiet ud med flere patruljer efter at have modtaget oplysninger om, at en 47-årig mand fra den centrale del af Holbæk måske var i besiddelse af både våben og andre ulovlige effekter, og han havde truet med måske ville gøre skade på andre.

Det fremgår af døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Aktionen fandt sted ved 18.30-tiden.

Politiet afspærrede et område ved den 47-åriges adresse. Det lykkedes, under de nødvendige sikkerhedsmæssige foranstaltninger, at anholdte den 47-årige. En 25-årig mand, som var på besøg hos den 47-årige blev også anholdt, men hurtigt løsladt, da han ikke havde noget med sagen at køre.

Da politiet undesøgte den 47-åriges bopæl blev der fundet i alt otte knive af forskellige karakter, her i blandt knive af typerne halskniv og låsbare foldeknive, blev beslaglagt som bevis i sagen og den 47-årige blev sigtet for overtrædelse af knivloven.

Beslaglæggelsen af knivene som bevis var den 47-årige ikke indforstået med, så en dommer skal nu se på retsgrundlaget for beslaglæggelsen af de ulovlige effekter.

Den 47-årige blev efterfølgende løsladt.