27. februar 2024
Der er på landsplan sket et fald i antallet af hjemløse fra 2019 til 2022. Men i Holbæk Kommune er tallet steget i samme periode.


Der er på landsplan sket et fald i antallet af hjemløse fra 2019 til 2022. Men i Holbæk Kommune er tallet steget i samme periode.

Det fremgår af rapporten “Hjemløshed i Danmark 2022 – National kortlægning” fra VIVE – Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, der udkom i fredags.

På landsplan er der 5.789 personer, der bor på gaden, på herberger eller overnatter på venners sofaer. For tre år siden var tallet 6.431 personer. Således er antallet af personer, der lever i hjemløshed, faldet 10 procent på landsplan de seneste tre år.

Mens antallet af hjemløse er faldet på landsplan, så er der kommet flere hjemløse i vores kommune, ifølge rapporten. Således er tallet steget fra 31 hjemløse borgere i 2019 til 54 i 2022.

Blandt de hjemløse er der flest i aldersgruppen 40-49 år. Men der er hjemløse i alle aldersgrupper over 18 år.

Hele rapporten kan læses på vive.dk.

1 thought on “Flere hjemløse i Holbæk Kommune

  1. det er en stigning på 74%
    det viser jo bare at holbæk kommune virkelig har gjort noget aktivt for at få folk ud i hjemløsheden. TILLYKKE TIL HOLBÆK KOMMUNE. det lykkedes jer at få mig til at skamme mig over at bo i kommunen..
    med venlig hilsen helle kjeldgaard madsen, sand nordvestsjælland (SAND, de hjemløses landsorganisation) og nyelig medlem af holbæk udsatteråd

Comments are closed.