25. juli 2024

Lørdag den 24. september samler Alzheimerforeningen ind til de mange tusinde demensramte familier i Danmark. Behovet for støtte er større end nogensinde, men organisationen mangler indsamlere i Holbæk.

Landsindsamlingen sker til fordel for de op mod 90.000 mennesker lever med en alvorlig demenssygdom og ca. 400.000 pårørende, der står lige ved siden af.

Silas Holst samler ind for Alzheimerforeningen. (PRfoto).

Rundt om i hele landet vil frivillige ildsjæle være på gaden for at samle ind, men der er brug for indsamlere i Holbæk. Derfor opfordrer Alzheimerforeningen nu lokale borgere til at melde sig.

Gør som Silas Holst

En af dem der allerede samler ind, er Silas Holst, hvis far lider af fremskreden Alzheimers sygdom. En sygdom som igennem årene har tæret på familien og vendt op og ned på far-søn-relationen:

– Det er psykisk hårdt at være vidne til, at et menneske man holder af og elsker, forsvinder, uden at man kan gøre noget. Alt det, der udgjorde min far, er her jo ikke længere. Derfor er det så vigtigt, at vi får samlet flest muligt penge ind til den her sag, for det er afgørende, at der sidder folk, der er klar til at hjælpe alle os, som går igennem et demensforløb – og det kan ikke ske uden penge, fortæller Silas Holst, der selv har oprettet en digital indsamling.

Ingen vej tilbage

Hos Alzheimerforeningen glæder man sig over Silas Holst bidrag, og nikker genkendende til hans historie:

– Når demens rammer, er det en omvæltning for alle i familien. Man siger farvel til meget af det velkendte og goddag til en helt ny livssituation, der desværre oftere bliver mødt med fordomme end forståelse. Og der er ingen vej tilbage, for der findes ingen kur mod demens -ikke endnu. Derfor samler vi ind til at kunne skabe større forståelse om demens, og støtte og hjælpe de ramte familier, samt sikre at der forskes i en fremtidig behandling mod demens, fortæller formand for Alzheimerforeningen, Birgitte Vølund, der også er frivillig indsamlingsleder i Kerteminde.

Alzheimerforeningens arbejde er primært drevet af indsamlede midler fra private. Derfor opfordrer patientforeningen til, at så mange som muligt melder sig og bruger et par timer lørdag d. 24. september til fordel for mennesker med demens og deres pårørende.

Kan du ikke deltage, er der også mulighed for at oprette en digital indsamling og samle ind blandt sit netværk. Man kan også give et bidrag på MobilePay 50387.

Du kan læse mere om indsamlingen og tilmelde dig på www.huskedagen.dk