19. maj 2024

<a href="https://pixabay.com/users/tookapic/">tookapic</a> / Pixabay

DMI har fredag aften ændret sin tidligere risikomelding til et kategori 1 varsel "farligt vejr" om kraftig regn og lokale skybrud gældende allerede fra i aften.

DMI har fredag aften ændret sin tidligere risikomelding til et kategori 1 varsel “voldsomt vejr” om kraftig regn og lokale skybrud gældende allerede fra i aften.

“Natten til lørdag og lørdag bevæger et område med kraftig regn og byger sig op over den centrale og østlige del af Danmark sydfra. I forbindelse med den kraftige nedbør kan der stedvis forkeomme torden. Området med den kraftige regn bevæger sig kun meget langsomt mod nord, og dermed kan der falde store mængder regn over de centrale og østlige dele af landet”, skriver DMI på sin hjemmeside.

Ifølge DMI’s varsel forventes mellem 30 og 50 mm regn i løbet af varslingsperioden og der er risiko for lokale skydbrud med mere end 15 mm regn på 30 minutter.

Man bør være opmærksom på, at vand kan samles i lavtliggende områder, f.eks. kældre, vejbaner, viadukter og områder nær søer, åer og vandløb kan oversvømmes. Man bør lukke vinduer og døre, samt tilpasse kørselshastigheden til sigtbarhedsforholdene.

Du kan følge DMI’s meldinger og vejrudsigter på www.dmi.dk.