26. maj 2024

Redaktionen har modtaget nedenstående læserbrev:

Private kan hjælpe kommunen

Holbæk Kommune er udfordret på økonomien, det er ingen hemmelighed, og handleplaner, effektivisering og besparelser er en del af kommunens hverdag. Men nu kommer vores familier og børn for alvor til at mærke kommunens økonomiske udfordringer når det kommer til at sikre nok daginstitutionspladser Der mangler nemlig ca. 142 institutionspladser, og med den øgede befolkningstilvækst bliver udfordringen kun større og større. Pt. er kommunens svar ”en barakløsning” og på et senere tidspunkt nybyggerier og/eller tilbygninger. Men man kan ikke bygge, når der ikke er økonomiske ressourcer. I eksempelvis Vipperød er der sat præcis 0 kr. af til nye institutionspladser. Så hvis der skal findes en løsning, så er der tre muligheder. 1 pengene skal tages fra et andet sted, 2 bruge de private tilbud eller 3 finde en pengetank. I Venstre ved vi, at der allerede fra marts kan åbnes en ny privat skov-naturinstitution i Vipperød. Det kræver dog, at kommunen arbejder hurtigt, indgår i en dialog og udsteder en hurtig byggetilladelse. Det er den 100% hurtigste og bedste løsning for vores familier og børn. Vi vil hellere skov og natur frem for barakker.

Karina Helmer medlem af udvalget for Børn og Skole
Rasmus Brandstrup Larsen næstformand for udvalget for Børn og Skole