15. april 2024

Foto: Jesper von Staffeldt.

Torsdagens hurtige uvejr fejede også over Orø, hvilket Holbaekonline.dk's medarbejder på øen bemærkede.

Foto: Jesper von Staffeldt.
I går, torsdag, sad Deres udsendte medarbejder på Orø med hovedtelefoner på for at klippe en video. Pludselig hørte jeg ved 19-tiden at døren til min bedre halvdels værelse smækkede i med et brag. Jeg kiggede ud af vinduet og så en masse blade og grene ligge i en stor bunke ved træet lige uden for huset. Pga. hovedtelefonen havde jeg ikke hørt hverken storm eller regn, men tænkte: Det er ikke efterår nu, hvad sker her?

Det var rigtigt varmt i går i Holbæk så alle vore vinduer i stue og spisestue stod vidt åbne, så min bedre halvdel fik travlt med at lukke vinduerne i huset, mens jeg skyndte mig ud til vor bil som stod i skyggen af træet. Jeg nåede hurtigt ud til bilen og blev så gennemblødt, så jeg sprang aften badet over.

Jeg ville så hurtigt som muligt fjerne bilen fra træet, da jeg har dårlige erfaringer med kombinationen træ og bil i haven. Der lå flere træstumper og små træstykker rundt om bilen og mens jeg hurtigt kørte bilen væk, selvom jeg p.g.a den kraftige regn ikke kunne se meget ud af forruden, gik mine tanker tilbage til 2013, hvor stormen Bodil hærgede. Den gang væltede en stor poppel, som stod i skellet til min nabo, ned i min garage, hvor vores bil stod og både garage og bil kom til at lide af personlighedsspaltning. Skaden løb op i over 150.000 kr. inkl. borttransport af bil, værktøj m.m. i garagen, og det træ som lå højest to meter fra garagen. Alle de øvrige store træstykker op til 1 meters tykkelse skulle fjernes for egen regning.

Denne gang slap jeg nådigt: Jeg brugte i dag to timer på at fjerne blade og træ fra min store have, og det indsamlede kan fjernes med en dobbeltkørsel med trailer.

Læs også: Træer væltede i pludseligt uvejr.