Påvirket mand må ikke køre bil før 2029 – men gjorde det alligevel

Søndag aften ved 21-tiden standsede en politipatrulje en personbil på Holbækvej i Mørkøv for at lave et rutinetjek.

Bag rattet sad en 35-årig mand fra Jyderup, som slet ikke burde have siddet dér, for han var nemlig frakendt førerretten i 10 år frem til 2029 på grund af flere sager om overtrædelse af færdselsloven – herunder narkokørsel.

Den 35-årige blev testet med et narkometer, som viste positiv for euforiserende stoffer. Politiet sigtede ham for narkokørsel i frakendelsetiden. Han blev anholdt og taget med til udtagelse af en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Han vil dog høre mere i sagen, når svaret på blodprøveanalysen er klar.

Bilen har var kørende i, var ikke hans egen, men en han havde lånt, så bilens ejer blev sigtet for at overdrage sin bil til en person uden gyldigt kørekort. Bilejeren kan forvente en bøde i sagen, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Leave a Reply