25. februar 2024

Foto: Rigspolitiet.

Fredag aften forsøgte en falsk politimand, at narre en 72-årig kvinde fra Mørkøv til at overføre penge – men han blev gennemskuet.

Den 72-årige anmeldte ved 20-tiden episoden til politiet. Hun oplyste, at hun i tidsrummet kl.18.30-19.15 var blevet ringet op af en fremmed mand, der havde præsenteret sig som en medarbejder i Rigspolitiet. Han havde forklaret, at han ringede, fordi der var oprettet et lån på 19.000 kroner til køb af en vare på internettet, ligesom den 72-åriges bankkonto var blevet hacket. Kvinden skulle derfor straks overføre et beløb til Rigspolitiet som et forebyggende tiltag mod at miste nogle penge.

Den 72-årige fattede dog mistanke til den falske politimand og afsluttede opkaldet uden at have oplyst personlige oplysninger til ham.

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser, at man behandler anmeldelsen som et forsøg på bedrageri i lighed med andre tilsvarende sager med samme fremgangsmåde.