27. februar 2024

Foto: Jesper von Staffeldt

Tirsdag kom hedebølgen fra syd ind over Danmark og det var virkelig noget, der kunne mærkes.

Tirsdag kom hedebølgen fra syd ind over Danmark og det var virkelig noget, der kunne mærkes.

På DMI’s officielle målestation på Holbæk Flyveplads blev den højeste temperatur målt til 28,9 grader kl. 17.50. Det er selvfølgelig målt efter alle meteorologiske retningslinjer, hvilket bl.a. betyder, at temperaturen er målt i et termometerhytte to meter over jordhøjde, som sørger for skygge og en ensartet luftstrømning for instrumenterne. Derfor kan private termometre sagtens have målt højere temperaturer.

DMI’s risikovarsel om hedebølge gælder også for onsdag, hvor DMI også forventer temperaturer over 28 grader.

Så er det godt, at man har mulighed for at køle sig på et af de mange badesteder i vores kommune. Du kan se hvor du kan hoppe i vandet i artiklen Snup en dukkert i varmen.

Holbaekonline.dk var tirsdag en tur på Blegstrædehagen, også kendt som “Bystranden” og “Bikinistranden”. Og vi var langt fra de eneste, som havde fundet på den idé. Godt vi har en strand midt i Holbæk by.