21. maj 2024
Arkivfoto: Rolf Larsen

Arkivfoto: Rolf Larsen

To 19-årige fra Mørkøv og Svinninge blev torsdag aften sigtet for henholdsvis vold mod polititjenestemand og hærværk.

Sagen mod de to begyndte kl. 22.40 på Ravnsbjergvej ud for Vig Vestivalen, hvor en 19-årig mand fra Svinninge smed en sko ud i et fodgængerfelt. Han gik ud for at hente skoen, og i det samme kom en bilist kørende og holdt stille for manden i fodgængerfeltet. Den 19-årige slog af uvisse årsager på bilens kølerhjelm, hvilket fik bilisten til at dytte af manden. Den 19-årige slog nu mod bilens forrude, så den blev knust.

I det samme kom en gruppe på to kvinder og en politimand, som havde fri, forbi. Den ene kvinde i selskabet påtalte den 19-åriges adfærd, hvilket den unge mand kvitterede for ve dat skubbe til kvinden. Det fik politimanden til at træde i tjeneste. Han fortalte, at han var politimand og tog fat i den 19-årige for at tilbageholde ham.

Det fik den 19-åriges ven, en 19-årig mand fra Mørkøv, til at blande sig i politimandens arbejde og han skubbede politimanden i brystet. Politimanden anholdt derfor den 19-årige mand fra Mørkøv, som han tilbageholdt.

De andre på stedet havde i mellemtiden tilkaldt politiet og en patruljekom frem til stedet, hvor den 19-årige fra Svinninge blev sigtet for hærværk mod bilen, og den 19-årige fra Mørkøv blev sigtet for vold mod polititjenestemand.

Begge unge mænd blev anholdt og taget med til afhæring og afrusning på politistationen. De blev senere løsladt, men vil høre mere i deres sager, når de skal afgøres. Hærværksmanden vil desuden få et erstatningskrav for udskiftning af forruden på bilen.