23. april 2024

Brønddækslet her skal minde os om Tour'en mange år frem. Foto: Rolf Larsen.

I mange år frem vil borgere og besøgende blive mindet om, at Tour de France blev kørt gennem Holbæk Kommune, hvis de altså kigger ned.
Brønddækslet her skal minde os om Tour’en mange år frem. Foto: Rolf Larsen.

I mange år frem vil borgere og besøgende blive mindet om, at Tour de France blev kørt gennem Holbæk Kommune, hvis de altså kigger ned.

Forsyningsvirksomheden Fors A/S skiftet brønddæksler langs Tour de France-ruten i Roskilde, Lejre og Holbæk kommuner. I alt er der lagt 86 kloakdæksler, oplyser Fors.dk til Holbaekonline.dk.

Man begyndte at lægge dækslerne i marts måned, og de vil blive liggende i mange år frem. Forventningen hos Fors A/S er nemlig, at de vil kunne holde i 50 år.

Prisen for de mange Tour de France-brønddæksler vil man dog ikke oplyse. I en e-mail til Holbaekonline.dk skriver Fors.dk: “Desværre må vi af hensyn til vores leverandørs konkurrencemæssige position ikke oplyse priserne på brønddækslerne. Dog kan vi oplyse, at prisen for brønddæksler er den samme med eller uden logo ved minimumsbestilling på 50 brønddæksler”.

Udover de rigtige brønddæksler, er der også flere steder langs ruten sat klistermærker op med en farveudgave af dækslernes udseende.

Gule klistermærke-udgaver af brønddækslerne ligger flere steder langs ruten. Foto: Rolf Larsen.