Havde økse- og kniv med i retten

I forbindelse med et retsmøde i en sag om grov vold ved Retten i Holbæk torsdag eftermiddag, fik politiet mistanke til, at en af tilhørerne opbevarede en eller anden tungere genstand.

Der var tale om en 24-årig mand fra den sydlige del af kommunen, som flere gange i løbet af dagens retsmøde var gået ind og ud af retslokalet. Da han igen befandt sig inde i retslokalet og var iført overtøj, fik politiet en mistanke og eskorterede ham ud af retslokalet.

Da han blev undersøgt nærmere blev han fundet i besiddelse af en vildmarksøkse i overtøjet samt en dolk, som han skjulte i bukselinningen. Øksen og dolken blev beslaglagt som bevis i en sag om overtrædelse af kniv- og våbenlovgivningen, hvorunder den 24-årige kortvarigt blev anholdt og ført væk fra retsbygningen i forbindelse med afhøringen til sagerne.

Politiet, der havde været til stede under retsmødet hele dagen, forblev i området ved retslokalet. Fem mænd ville kort efter kl. 14.00 overvære retsmødet, som de dog forstyrrede på grund af deres støjende adfærd. De fem primært lokale mænd i alderen 18-25 år blev bortvist fra retslokalet på grund af deres adfærd og uden at blive sigtet for noget.

Leave a Reply