24. februar 2024

Foto: Jesper von Staffeldt.

Samtlige bestyrelsesmedlemmer i Orø Lokalforum har valgt at trække sig fra deres poster efter Holbæk Kommune stillede krav til ændringer af vedtægterne.

Det oplyser Orø Lokalforum på sin hjemmeside.

Heraf fremgår det at Holbæk Kommune ønsker vedtægterne for Orø Lokalforum ændret således at alle – ligegyldigt hvor man bor eller har tilknytning til – kan stille op og til bestyrelsen og stemme ved generalforsamling. Der behøver således ikke nogen nærmere tilknytning til Orø.

I et opslag på Orø Lokalforums hjemmeside står der bl.a:

“Alle bestyrelsesmedlemmer gik ind i arbejdet, for at styrke vores lokalsamfund, som et sted der er sikret børnehus, skole, læge, kirke, kultur- og fritidsaktiviteter, vintertjeneste, teledækning mm. Alt sammen noget der i høj grad er vigtigt for den fastboende del af Orø og i mindre grad nødvendigheder for den del af øen, der ikke har fast bopæl på Orø.”

Og “Orø er særegen i Holbæk Kommune, da der er flere ikke fastboende end fastboende. At give disse grupper samme indflydelse, kan de facto betyde, at det bliver ikke fastboende der kommer til at beslutte og prioritere arbejdsopgaverne. Bestyrelsen mener, at Orø Lokalforum er som navnet siger, et forum for de lokale og det er de lokale der sammensætter bestyrelsen. Ligesom Holbæk Kommunes byråd er sammensat af vælgere bosat i kommunen.”

I forbindelse med tilblivelse af Orø Lokalforum i 2021 havde kommunen ingen indsigelser til vedtægterne, skriver Orø Lokalforum.

Med bestyrelsens beslutning om at trække sig er også den kommende generalforsamling d. 30. maj aflyst.

2 thoughts on “Lokalforumbestyrelse går af efter nye krav fra kommunen

  1. 2. sidste afsnit : “skriver beboerforeningen” skulle redaktionen måske lige rette til det korrekte ?

  2. Hej Hanne. Tak for dit skarpe blik. Det er hermed ændret. – Rolf Larsen, Holbaekonline.dk

Comments are closed.