15. april 2024

Foto. Morten Sundgaard.

En 84-årig kvinde fra Holbæk fik søndag eftermiddag stjålet sin punkt fra sin taske, som hun havde haft med under indkøb i supermarkedet Aldi på Borgmester N. E. Hansensvej i Holbæk.
Arkivfoto. Morten Sundgaard.

En 84-årig kvinde fra Holbæk fik søndag eftermiddag stjålet sin punkt fra sin taske, som hun havde haft med under indkøb i supermarkedet Aldi på Borgmester N. E. Hansensvej i Holbæk.

Tyveriet skete omkring kl. 13.00.

Kvinden har til poltiet forklaret, at hun havde betalt for sine varer ved brug af dankortet og indtastning af PIN-kode, hvorefter dankortet var blevet lagt retur i pungen og ned i tasken. Da hun senere søndag eftermiddag i et andet supermarked i Holbæk igen skulle bruge sit dankort, opdagede hun, at pungen på ukendt sted og ukendt måde var blevet stjålet fra hendes taske.

Efterfølgende kunne hun i samarbejde med sin bank konstatere, at dankortet var blevet misbrugt til to kontanthævninger, hvoraf det ene var foregået i Ahlgade, Holbæk, søndag kl. 13.37. I alt havde hun mistet 2.100 kr. ved misbrug af det stjålne dankort med rette PIN-kode.

Kvinden anmeldte tyveriet mandag formiddag.

Politiet: Beskyt PIN-koden

Politiet opfordrer til at beskytte PIN-koden på et betalings-/kreditkort i forbindelse med betaling for varer i forretninger, idet et kort uden PIN-koden intet er værd for en tyv.

Politiet anbefaler, at man stiller sig tæt på betalingsterminalen, når PIN-koden indtastes, og sørger for, at ingen kan kigge en over skulderen. Man kan eventuelt bruge den frie hånd til at skærme for indtastningen af PIN-koden, så et stjålet dankort ikke kan misbruges til f.eks. hævning af kontanter efterfølgende.