Uro og ballade i Holbæk

Arkivfoto: Rolf Larsen

Torsdag modtog politiet flere anmeldelser om uro og og ballade i Holbæk i løbet af eftermiddagen og aftenen.

Første gang var kl. 14.23. Her gik anmeldelsen på, at der var uro og muligt slagsmål på Jernbanevej ud for et værtshus, hvor en gruppe på ca. 10 personer måske var ved at ryge i totterne på hinanden.
.
Flere patruljer blev sendt til området for at lede efter de involverede personer, men det var forsvundet.

Fem minutter efter kom en anmeldelse om, at personerne fra Jernbanevej havde delt sig i to mindre grupper, hvoraf den ene skulle være løbet i retning mod Ahlgade. I denne gruppe kunne nogle være i besiddelse af noget, der kunne ligne slagvåben og knive.

Med baggrund i den seneste anmeldelse blev eftersøgningen efter relevante personer udvidet til større dele af Holbæk by, og herunder bemærkede en patrulje kl. ca. 14.43, at nogle unge løb væk fra politiet og tværs over jernbanesporene ved Holbæk station.

Den observation medførte en henvendelse fra politiet til DSB med en anmodning om at standse togtrafikken, der af sikkerhedsmæssige årsager blev standset i knap ti minutter.

Eftersøgningen efter personer, der kunne have haft en rolle i den anmeldte uro i byen, blev indstillet kl. ca. 15.00, da politiet hverken havde fundet slagvåben eller knive efterladt i de områder, hvor grupperne var set.

Politiet foretog dog efterfølgende en præventiv patruljering i Holbæk med flere patruljer.

Klokken 19.29 fik politiet endnu en anmeldelse om, at et par grupper var ved at ryge i totterne på hinanden i Vestergade.

Igen rykkede politiet ud med flere patruljer og fik ved patruljering i flere dele af Holbæk by kontakt med flere personer, der ikke direkte kunne relateres til at have været en del af episoderne i området tæt ved Holbæk station.

Ingen af de trufne blev hverken anholdt eller sigtet for noget, men politiet vil forsøge ud fra den identificerede personkreds at finde ud af årsagen og motivet til den utryghedsskabende adfærd i byen i løbet af eftermiddag og aftenen.

Narkobilist anholdt

I forbindelse med den præventive patruljering i byen, standsede poitiet kl. 20.39 en bil på Anders Larsensvej. Bilens fører var en 18-årig mand fra Holbæk, som blev anholdt og sigtet for kørsel i narkotikapåvirket tilstand. Han blev taget med til udtagelse af en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Han kan nu vente at høre fra politiet, når resultatet af blodprøven foreligger.

Leave a Reply