Rockbæk satser på store koncerter med internationale navne på Fælleden

Andreas Vejlebo og Jonas Petersen. Foto: Rockbæk.

Musikforeningen Rockbæk har store planer for fremtiden – bl.a. ønsker man at kunne afholde store koncerter med internationale navn på Holbæk Fælled.

Rockbæk har valgt ikke at arrangere koncerter i 2022, fordi det stadig går lidt trægt med at få folk ud til den levende musik. I stedet vil foreningen til næste år præsentere et større musiknavn på Holbæk Fælled, der på sigt skal indrettes med plads op til 55.000 mennesker. En væsentlig del af forberedelsen er at sikre, at fælleden ikke lider overlast og koncerter afvikles på en bæredygtig måde.

Med de nye ambitioner følger også nye folk i bestyrelsen og i organisationen. En af de oprindelige idefolk bag Rockbæk, Jonas Petersen, får igen en central rolle som projektleder med særligt ansvar for at skabe fremtidige koncerter med en grøn profil:

-Sideløbende med det rent musikalske, er det vigtigste ved denne opgave, at Holbæk Fælled bevarer den grønne helhed, og at vi arbejder ud fra en stærk miljøprofil. Det kræver naturligvis også, at vi vælger bæredygtige samarbejdspartnere, siger Jonas Petersen, der ved generalforsamlingen i Rockbæk den forgangne uge trak sig ud af bestyrelsen for at bruge sin tid på det store projekt.

Han vil, sammen med formand Jørn Hedemand og bestyrelsesmedlem Bjarke Hedberg, der til daglig er anlægsgartner og derfor vil få en central rolle med det miljømæssige planlægning af Holbæk Fælled, være en del af en projektgruppe. Gruppen vil supplere sig med folk fra koncertbranchen og relevante myndigheder.

-Vi er i dialog med en af verdens største koncertarrangører og vil gerne have et musiknavn, som kan trække gæster fra hele Danmark, Norden og måske Europa. Samtidig er vi i dialog med alle de lokale, som skal involveres. Erhvervslivet har vist interesse, og vi har en rigtig god dialog med myndighederne. Vi vil også fortsætte med at løfte unge mennesker ind i fællesskabet – vi har tidligere skabt nye venskaber og styrket sociale netværk. Vi skal have flere fra kanten med i projektet, og vi er i god dialog med både voksne og unge i lokalområdet. Det sociale ansvar er noget, der ligger os meget på sinde i det her store musikprojekt, siger Rockbæks formand Jørn Hedemand.

På generalforsamlingen var der genvalg af næstformand Christian Grydholt Jørgensen og Kenneth KasterNybjerg, mens Andreas Vejlebo som nyt medlem erstatter Jonas Petersen.

– Andreas har allerede været frivillig i en periode i Rockbæk, og vi ser ham som et ungt, stort talent. Han er uddannet inden for Leisure Management og har derfor et indgående kendskab til oplevelsesindustrien. Vi ser det også som et langsomt generationsskifte”, siger formand Jørn Hedemand om de nye kræfter.

Christian Grydholt Jørgensen og Kenneth Kaster-Nybjerg blev genvalgt til bestyrelsen, der foruden nyvalgte Andreas Vejlebo, også består af formand Jørn Hedemand, Carsten Parsow og Bjarke Hedberg.

Leave a Reply