27. februar 2024
Arkivfoto: Rolf Larsen

Arkivfoto: Rolf Larsen

Torsdag eftermiddag ved 16-tiden rykkede politi og ambulance ud til et færdselsuheld på Skovvejen ved lyskrydset ved Amtsvejen i Jyderup, hvor flere biler var stødt sammen.

Det viste sig, at uheldet var sket, efter at en 32-årig mand fra Letland i en lettisk registreret personbil var kørt ad Skovvejen i østlig retning. Foran ham kørte en 22-årig kvinde også fra Letland i en anden lettisk personbil frem til lyskrydset ved Amtsvejen. Her bremsede den 22-årige op for at standse bag andre trafikanter, der var standset for rødt lys. Den 32-årige opdagede for sent, at de forankørende var standset og påkørte derfor bagenden af den 22-åriges bil. Det bevirkede, at hendes bil blev skubbet ud i græsrabatten til højre og videre ind i et autoværn. Den 32-åriges bil fortsatte fremad og ramte bagende af en bil, som en 41-årig mand fra Kalundborg var fører af.

En tavlevogn blev tilkaldt for at afspærre for trafikken i østlig retning på Skovvejen ved rundkørslen ved Bjergsted Byvej mens politiet arbejdede på stedet og indtil oprydningsarbejdet og borttransport af de implicerede køretøjer var afsluttet.

Et barn på knap to år i den 32-åriges bil blev bragt til skadestuen og efterfølgende indlagt til observation for eventuel skade, idet politiet havde en mistanke om, at barnet måske ikke var fastspændt under kørslen.

Politiet anholdt den 32-årige kortvarigt, da han var mistænkt for at være både spiritus- og narkotikapåvirket under kørslen, så han fik udtaget en blodprøve inden sin løsladelse. Den 32-årige havde i øvrigt heller ikke førerret i Danmark, så han måtte ikke være fører af køretøjet.

Politiet har tillige underrettet de sociale myndigheder om omstændighederne ved uheldet i relation til mistanken om den manglende fastgørelse af barnet under kørslen samt mistanken om både spiritus- og narkokørsel.

De øvrige parter slap uskadte fra uheldet, og den 32-årige vil høre nærmere fra politiet i anledning af sagen.