23. juni 2024

Foto:Google Streetview.

Torsdag eftermiddag måtte politiet to gange rykke ud til Elgiganten Holbæk Megacenter for at tage sig af butikstyve.

Foto:Google Streetview.
Torsdag eftermiddag måtte politiet to gange rykke ud til Elgiganten Holbæk Megacenter for at tage sig af butikstyve.

Første gang politiet blev tilkaldt var kl. 14.28, da personalet tilbageholdt to udenlandske mænd, som blev mistænkt for butikstyveri.

På overvågningen havde personalet bemærket de to mænd i afdelingen med telefontilbehør. Her tog den ene et cover ud af pakken, som han gemte bag hylden. De to mænd blev stoppet, da de forlod kassen uden at betale og bedt om at følge med i baglokalet, hvorefter politiet blev tilkaldt.

Der var tale om to mænd fra Rumænien på 27 og 39 år. Den 39-årige blev sigtet for butikstyveri, da det var ham som havde taget coveret til en værdi 429 kr. Coveret blev leveret tilbage til butikken, som ikke havde et erstatningskrav.

Den 27-årige var eftersøgt af Nordsjællands Politi i en sag om indbrud. De blev begge anholdt og taget med til politistationen, hvor den 39-årige fik afgjort sin sag med en straksbøde, som han betalte inden han igen blev løsladt. Den 27-årige blev overdraget til Nordsjællands politi.

Højtaler og støvsugerdel i tasken

Klokken 17.06 blev en politipatrulje igen sendt til Elgiganten. Denne gang blev en 51-årig kvinde fra Valby sigtet for at have stjålet varer for i alt 1859 kr. Den 51-årige var i selskab med en jævnaldrende kvinde, som blev betjent af en medarbejder. Imens listede den 51-årige en højtaler, et tv-modul og et støvsuger mundstykke ned i sin taske, som hun ikke betalte for på vej ud af forretningen. Hun blev stoppet af personalet, som ringede til politiet.

Kvinden blev afhørt til sagen, som hun erkendte.

Varerne blev leveret tilbage til Elgiganten, som derfor ikke havde et erstatningskrav. Den 51-årige fik herefter lov til at gå, men kan forvente at høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.