25. juni 2024
Region Sjællands nye vaskeri skal placeres i Tuse ved Holbæk. Det indstiller Forretningsudvalget til Regionsrådet, som skal træffe den endelige beslutning på regionsrådsmødet den 8. marts.

En voldsom brand ramte i 2018 sygehusvaskeriet i Holbæk. Foto: Morten Sundgaard – Skadestedsfotograf.dk

Region Sjællands nye vaskeri skal placeres i Tuse ved Holbæk. Det indstiller Forretningsudvalget til Regionsrådet, som skal træffe den endelige beslutning på regionsrådsmødet den 8. marts.

Indstillingen kommer på baggrund af en grundig analyse af fem mulige placeringer i Tuse, Vig, Svebølle, Svinninge og Tornved. Analysen er udarbejdet af COWI og har blandt andet set på faktorer som klima, transport, forsyning, energi og en række andre parametre.

– Jeg er glad for, at vi er blevet enige om at pege på placeringen i Tuse som den rette løsning for regionen. Næste skridt er, at sagen skal i Regionsrådet, hvor vi træffer den endelige beslutning om placeringen af det nye vaskeri. Derudover er vi i Forretningsudvalget enige om at gøre klima- og miljøvenlige løsninger i driften til et afgørende parameter, når vi skal beslutte, hvem der skal bygge og indrette vaskeriet, når vi når dertil i processen, siger Heino Knudsen, regionsrådsformand i Region Sjælland.

Alle partier på nær Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti samt Det Konservative Folkepartis Helge Adam Møller stemte for placeringen i Tuse.

Opførelsen af et nyt vaskeri sker fordi det gamle sygehusvaskeri, der lå ved Holbæk Sygehus, udbrændte den 6. juni 2018 i en voldsom brand, der krævede indsats fra flere brandvæsner. Det kan du læse mere om i artiklerne Voldsom brand på Holbæk Sygehus, Web-TV: Brandvæsnet i kam p mod flammerne på Holbæk Sygehus og Sygehusbrand startede i tørretumbler