12. juni 2024

Grafik: Sanalinsan/Rolf Larsen

Redaktionen har modtaget nedenstående læserbrev:

Grafik: Sanalinsan/Rolf Larsen

Skulle kommunerne ikke sættes fri?

I dag torsdag har ældreminister Astrid Krag inviteret landets borgmestre til et borgmester møde om mere frihed til kommunerne. Det i sig selv lyder jo rigtig godt, men hvordan hænger det sammen med, at hun samtidig begynder at diktere kommunerne, hvordan de skal arbejde med den borgernære velfærd, mere konkret på ældreområdet, hvor ministeren nu vil have, at alle i hjemmeplejen skal indføre små teams på ældreområdet.

I Holbæk kommune er vi foran ministeren, for vi har allerede i 2021 besluttet, at vi netop skal til at arbejde med mere frihed til vores medarbejdere, og jeg tror faktisk, at vi i kommunerne har langt mere føling med, hvad der er behov for på vores borgernære område, end en minister fra Christiansborg, som nu vil til at detailstyre kommunerne.

Jeg vil istedet opfordre ministeren og regeringen til at få sat speed på den sundhedsreform der er så tiltrængt, og så huske, at ældre – og sundhedsområdet hænger sammen, så man kan ikke tænker det ene område uden det andet.

Vi står klar i kommuner og regioner til at gribe opgaven, men vi venter på en meget langsommelig regering.

Med venlig hilsen

Camilla Hove Lund, Venstre
1. Viceborgmester
Medlem af regionsrådet