13. juni 2024

Foto: Rigspolitiet.

Midt- og Vestsjællands Politi er på udkig efter en bilist og en bil med skader efter at have påkørt jernbanebommene på Sønderstrupvej ved Kirke Eskilstrup tirsdag formiddag.

Politiet blev opmærksom på episoden, da først Lokaltog og derefter en bilist, kontaktede politiet om episoden.

En lokomotivfører havde bemærket beskadigelser på bommen og meldt skaden til Lokaltog med henblik på udbedring. Senere på formiddagen fik politiet en henvendelse fra en bilist, der kl. ca. 09.22 havde været standset ved jernbanen, fordi bommene var gået ned. Pludselig var en anden bilist ganske få sekunder før togets passage kørt under bommene og uanfægtet fortsat sin kørsel.

Bilisten var blevet meget overrasket og kunne kun oplyse, at der var tale om en stationcarlignende bil, der formentlig blev ført af en ældre kvinde. Den stationscarlignende bil havde fået skader på både fronten og frontruden som følge af påkørslen af jernbanebommene.

På uheldstidspunktet stod solen ifølge bilisten meget lavt, hvilket måske kunne være en medvirkende årsag til, at den anden bilist måske kunne have overset jernbanebommene.

Politiet har noteret sig hændelsen og vil i tilfælde af identifikation af den skadevoldende bilist videregive oplysningerne til Lokaltog i anledning af et erstatningskrav for udbedring af skaderne som følge af påkørslen.