20. maj 2024

Arkivfoto: Rolf Larsen.

En 16-årig elev blev onsdag fløjet til Rigshospitalet efter han var blevet stukket med en kniv under et skænderig med en anden elev på en institution nord for Jyderup.

Det var institutionens personale som kl. 11.54 slog alarm.

I første omgang blev en ambulance og en politipatrulje sendt til stedet. Også en lægehelikopter blev sendt til stedet og den fløj efterfølgende det 16-årige knivoffer til Rigshospitalet til behandling for et stiksår i torsoen.

Ifølge politiet var den 16-årige umiddelbart uden for livsfare og havde over for personalet identificeret den mistænkte som en 14-årig dreng, som i mellemtiden var forsvundet fra institutionen.

Politiet fik klarlagt, at der havde været et skænderi mellem de to parter, som var endt med, at den 14-årige kunne mistænkes for at have stukket ud efter og ramt den 16-årige med en kniv, som blev fundet efterladt på institutionens område.

En større eftersøgning efter den mistænkte 14-årige blev iværksat frem til kl. 13.35, hvor en hundepatrulje fandt ham på en af de nærliggende veje i forhold til institutionen.

Den 14-årige blev frihedsberøvet og taget med til politistationen i Holbæk med henblik på afhøring til sagen for at få belyst motivet mv. Han kunne ikke sigtes for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om grov vold, idet han er under den kriminelle lavalder på 15 år. Efter afhøringen blev han løsladt og overgivet til de sociale myndigheder til videre foranstaltning.