16. juli 2024

Foto: Rigspolitiet.

Torsdag eftermiddag en færdselsindsats i området omkring Kvanløse, Svinninge, Gislinge, Holbæk og Jyderup.

Udover sager om bl.a. glemte kørekort, kørsel uden førerret og forkert lygteføring, så blev der også taget flere narkobilister.

En blev snuppet kl. 13.35 på Kalundborgvej/Dyremosevej i Jyderup. Det var en 39-årig mand fra Odsherred, som kom kørende i en varebil. Den 39-årige blev testet posititiv for methamfetamin.

Fem minutter senere standsede politiet en varebil på en tankstation på Kalundborgvej i Holbæk. Bag rattet sad en 24-årig mand fra Greve, der blev testet positiv for euforiserede stoffer i en narkometertest.

Klokken 14.13 blev en 35-årig mand fra Holbæk standset på Skovvejen i Knabstrup, da han kom kørende i en personbil. Den 35-årige viste positiv for amfetamin ved en narkometertest. Han var desuden frakendt førerretten i ti år efter en dom i et større sagskompleks omhandlende narkokørsel og fareforvoldelse i en stjålet bil.
Den 35-årige blev sigtet for kørsel i frakendelsestiden, og da bilen var en den 35-årige havde lånt, blev bilens ejer sigtet for at overlade den 35-årige bilen, selvom han ikke havde et gyldigt kørekort.

På Ringstedvej i Kvanløse standsede politiet kl. 16.40 en personbil, som kørte i nordlig retning. Bilens fører blev testet med narkometeret, der viste positiv for amfetamin.

En 58-årig mand fra Holbæk blev anholdt og sigtet for spirituskørsel efter politiet havde standset ham, da han kom kørende i en varebil på Katrinedal i Svinninge.

De anholdte blev alle løsladt efter en blodprøveudtagelse, som politiet nu afventer resultatet af, hvorefter de sigtede vil høre mere i deres sag.

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser, at resultatet af torsdagens færdselsindsats bekræfter det billede som i øvrigt tegner sig i politikredsen, nemlig at der er en markant stigning i sager om narkokørsel i forhold til sager om spirituskørsel.