26. maj 2024

Foto: Rigspolitiet.

En 29-årig mand fra Holbæk kunne ikke fremvise et gyldigt kørekort, da han mandag eftermiddag blev standset af en politipatrulje på Kalundborgvej i Snertinge.

Årsagen var, at han ikke havde været oppe til en kontrollerende køreprøve efter en tidligere frakendelse for spirituskørsel. Den 29-årige blev sigtet for kørsel uden førerret og køreturen stoppede der.

Med som passagerer i bilen var tre mindreårige børn. Politiet skrev derfor en socialrapport til kommunen i forhold til at varetage børnenes tarv.

Bilen havde den 29-årige lånt, så bilejeren blev sigtet for at låne sin bil ud til en person uden gyldigt kørekort. Bilejeren blev desuden også vejledt af politiet om risikoen for, at køretøjet beslaglægges, hvis det fortsat anvendes af en fører uden kørekort.