19. maj 2024

John Harpøth ved mandagens pressemøde. Foto: Jesper von Staffeldt.

Dansk Folkepartis eneste medlem af Kommunalbestyrelsen, John Harpøth, forlader partiet i kølvandet på den seneste tids uro og formandsvalg.

John Harpøth ved mandagens pressemøde. Foto: Jesper von Staffeldt.

Dansk Folkepartis eneste medlem af Kommunalbestyrelsen, John Harpøth, forlader partiet i kølvandet på den seneste tids uro og formandsvalg.

Mandag formiddag havde Harpøth indkaldt til pressemøde, hvor han overfor den lokale presse fortalte, at han har valgt at sige farvel til DF efter mange år som partiets frontfigur i Holbæk.

I stedet har han nu startet Ny Holbæk. Det sker sammen med andre, nu tidligere, lokale DF-profiler her i blandt Jeppe Jakobsen og Inge Langseth. Med er også Henrik B. Jensen, Brian Schäffer og Andreas Bering.

Paritet beskriver sig selv om et parti med “lokale interesser” og “Uden bånd til partierne på Christiansborg”. Det sidste giver, ifølge Ny Holbæk, partiet mulighed for “udelukkende at beskæftige os med de emner, der har direkte betydning for Holbæk Kommunes borgere”.

Uro satte gang i partidannelse

Det er, ifølge John Harpøth, uroen i Dansk Folkeparti, som kulminerede søndag med valget af Morten Messerschmidt til ny formand, der har sat gang i den nye partidannelse.

Partiet oplyser på sin hjemmeside, at det man i længere tid har gået med overvejelser om at stifte et nyt parti, da man ikke længere følte, at man kunne stå inde for politikken der bliver ført i DF, ligesom man ikke føler at partiets nye ledelse ikke har “folkeligt mandat” og og en “jordnær
kontakt med vælgerne”.

Partiets domænenavn, nyholbæk.dk blev registreret den 9. januar – altså for to uger siden.

John Harpøth oplyser på pressemødet, at han kun har planer om at blive siddende i kommunalbestyrelsen i denne periode ud.

5 thoughts on “Forlader Dansk Folkeparti – John Harpøth starter nyt parti

  1. Når man har taget en sådan beslutning – ville det eneste anstændige være at melde sig ud af partiet (hvilket J.H. jo har “leget” med i nogle år) og samtidig melde sig ud af Kommunalbestyrelsen. Og dét hænger sammen med bemærkningen “han kun har planer om at blive siddende i kommunalbestyrelsen i denne periode ud”.
    Derfor burde han have afleveret sin plads til det parti, hvis medlemmer havde valgt ham – og ikke beholde pladsen – formentlig bare for ussel mammons skyld. Andet kan det da ikke være.

    Det er skuffende. Glad for, at jeg ikke har givet dig min stemme, John H.

  2. Det er f….. utroligt, har leget med de tanker nogle år, du skulle skamme dig. John, du skal sku bare ud af kommunal bestyrelsen og få din stedfortræder ind i stedet.

  3. Han har vel aldrig overvejet at han faktisk sider på stemmer fra nogle af os der støtter den nye leder af DF. Jeg ville have respekt fra manden, hvis han trak sig fra byrådet og stillede om med et nyt partie næste gang. God han ikke er viseborgmester mere, og efter min mening skal du have et spark i røven

  4. Når man træder ud af et parti må det gå til en anden i partiet så kan man til næste valg lave et nyt parti

Comments are closed.