19. april 2024
Arkivfoto: Rolf Larsen

Arkivfoto: Rolf Larsen

Politiet søger en mand og et barn som måtte vige til siden for ikke at blive ramt, da en knallert med to personer på forsøgte at køre fra en af politiets patruljebiler. Føreren af knallerten viste sig efterfølgende, at være påvirket af euforiserende stoffer.

Arkivfoto: Rolf Larsen
Arkivfoto: Rolf Larsen

Politiet søger en mand og et barn som måtte vige til siden for ikke at blive ramt, da en knallert med to personer på forsøgte at køre fra en af politiets patruljebiler. Føreren af knallerten viste sig efterfølgende, at være påvirket af euforiserende stoffer.

Kort før kl. 18.46 bemærkede en patrulje på Gl. Ringstedvej en knallert komme hurtigt fra området ved Ladegårdsparken og herefter køre ad vejen i østlig retning mod Valdemar Sejrsvej. På knallerten befandt sig to personer, som begge var delvist maskerede, hvilket fik politifolkene til at ville kontrollere de to nærmere.

Føreren af knallerten ønskede umiddelbart ikke at tale med politiet og forsøgte at flygte fra patruljebilen ved bl.a. at køre op på fortovet, hvor en mand og et barn kom gående som fodgængere. De måtte vige til siden og presse sig op ad en hæk for at undgå at blive påkørt af knallerten.

Ifølge politiet fortsatte knallerten med en højere hastighed en tilladt for knallerter mod øst og kørte ind på Shell-tanken, hvor den strejfede en parkeret bil på et sidespejl og et hjørne af bilen. Det resulterede i, at knallerten med de to væltede. Passageren flygtede herefter fra stedet til fods, mens føreren af knallerten fortsatte sin kørsel væk fra tankstationen over et græsareal, hvor han igen mistede kontrollen og væltede. Også føreren flygtede nu til fods, men blev indhentet og anholdt.

Flere sigtelser til knallertføreren

Føreren var en 21-årig mand fra Holbæk,s om blev testet med et narkometer, der gav udslag for påvirkning af euforiserende stoffer under kørslen.

Den 21-årige havde endvidere ikke noget kørekort hverken til bil eller en lille knallert, så han måtte ikke være fører af knallerten, hvor han i øvrigt medbragte en passager. Den 21-årige blev også sigtet for at have udsat de to fodgængere for overhængende fare, da han kørte tæt forbi dem på fortovet under flugten fra politiet.

Efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og afhøring i anledning af de forskellige sigtelser løslod politiet den 21-årige, der kan forvente at høre nærmere efterforskningen i sagerne er afsluttet, herunder undersøgelse af knallerten i forhold til eventuelle konstruktive ændringer.

Den flygtede passager fra knallerten lykkedes det ikke politiet at finde i første omgang, ligesom manden og barnet heller ikke er identificeret.

Politiet i Holbæk vil derfor gerne i kontakt med manden og barnet for at kunne afhøre dem som vidner til den 21-åriges kørsel, ligesom politiet gerne vil i kontakt med personer, der har bemærket den flygtende passager fra knallerten i området. Politiet kan kontaktes på telefon 114.