13. juli 2024
Arkivfoto: Rolf Larsen

Arkivfoto: Rolf Larsen

Det bliver op til retten, at bedømme om en 20-årig mand havde et anerkendelsesværdigt formål til at have to knive med i bilen.

Tirsdag kort før klokken 18 standsede politiet en bil på Kattegatsvej i Holbæk.

Bag rattet sad en 20-årig mand fra Fårevejle, og da politiet ransagede bilen, fandt betjentene en foldekniv på 9 cm og en isoleringskniv på 30 cm, som politiet ikke skønnede, at den 20-årige havde et anerkendelsesværdigt formål til at besidde. Den 20-årige blev derfor sigtet for at overtræde knivloven, og de to knive blev beslaglagt.

Den 20-årige erkendte at have besiddet knivene, men henviste til, at de var til arbejdsmæssigt formål.

Den 20-årige kan forvente at høre mere i sin sag, når den skal strafferetsligt afgøres. I sager, hvor den sigtede nægter, vil det være op til retten at bedømme om formålet med at besidde knivene skønnes anerkendelsesværdigt.