18. juni 2024

Elsa Dreisig er gæstesolist ved koncerten fredag. Foto: Simon Fowler.

Fredag spiller hele Sjællands symfoniorkester Copenhagen Phil koncert på Holbæk Seminarium og det er til en helt særlig pris.
Elsa Dreisig er gæstesolist ved koncerten fredag. Foto: Simon Fowler.

Fredag spiller hele Sjællands symfoniorkester Copenhagen Phil koncert på Holbæk Seminarium og det er til en helt særlig pris.

Eftertragtet gæstesolist

Med som solist har det store symfoniorkester det efterspurgte sopranstjerneskud, 30-årige Elsa Dreisig, som i 2019 modtog Kronprinsparrets Kulturpris og allerede er et etableret navn på den internationale operascene – og i koncertsalene hos verdens førende orkestre.

Elsa Dreisigs familie nærmest bugner af sopraner. Hendes mor er sanger, og hendes moster er danske Elsebeth Dreisig, som også har en datter i gang med en sangeruddannelse. Elsa Dreisig er gennem de seneste fem år blevet et verdensnavn, ikke mindst takket være en 1. plads i Plácido Domingos Operalia-konkurrence i 2016. Men allerede inden da havde branchen fået øje på det store soprantalent, som fra 2015 og to år frem var medlem af Young Artists programmet ved Daniel Barenboims Staatsoper i Berlin, hvor hun senere blev fast medlem af solistensemblet. I 2018 skrev hun en eksklusiv pladekontrakt med franske Erato, og nu er karrieren solidt på skinner med masser af planer for de kommende sæsoner.

Smuk musik

Sammen med Copenhagen Phil og dirigenten Marc Albrecht byder Elsa Dreisig på musik af Ravel og Richard Strauss – værker, der kræver suveræn kontrol over stemmen. Præcis den kvalitet, der sammen med en gennemført musikalitet er Elsa Dreisigs varemærke. Albrecht byder også, sammen med orkestret, på forrygende musik af Ravel – og ikke mindst på Beethovens symfoni nr. 7.

Info:
”STJERNESOPRAN, STRAUSS OG RAVEL” m/Copenhagen Phil

Dato: Fredag d. 3. december 2021 kl. 19.30
Sted: Boldhallen, Holbæk Seminarium

Dirigent / Marc Albrecht
Solist / Elsa Dreisig, sopran

Ravel / Le tombeau de Couperin
Ravel / Sheherazade
Strauss / Zueignung op. 10, nr. 1
Strauss / Heimliche Aufforderung op. 27 nr. 3
Strauss / An Die Nacht op. 68 nr. 1
Strauss / Wiegenlied op. 41 nr. 1
Beethoven / Symfoni nr. 7

Billetter sælges indgangen. Kampagnepris 100,- køb tre betal for to. Unge u. 25 år og pensionister 50 kr. Arrangør: Copenhagen Phil og Holbæk Musik- og teaterforening.