24. juni 2024

Billede af <a href="https://pixabay.com/da/users/alexandra_koch-621802/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=5864727">Alexandra_Koch</a> fra <a href="https://pixabay.com/da/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=5864727">Pixabay</a>

Region Sjælland står klar til at vaccinere de første børn mellem 5 og 11 år mod Covid-19 allerede fra søndag. Den nye indsats kommer efter, at Sundhedsstyrelsen i dag har anbefalet vaccination af børn ned til fem år.

Det oplyser regionen i en pressemeddelelse.

– Vaccination af børn vil finde sted i regionens lægebemandede vaccinationscentre, hvor der oprettes særlige børnespor. Personalet er blevet uddannet til at hjælpe børnene, så de får en tryg og rolig oplevelse, siger Trine Holgersen, direktør i Det Nære Sundhedsvæsen og vaccinationsansvarlig i Region Sjælland.

– Vi er vant til at vaccinere børn fra 12 år og opefter, og de erfaringer kan vi i høj grad trække på, siger Trine Holgersen.

Vaccination af børn i hele regionen

Der åbnes for vaccination af børn i de lægebemandede vaccinationscentre i Roskilde, Slagelse, Holbæk, Maribo, Nykøbing Falster, Næstved og Køge. Fra 1. december åbnes der også for vaccination af børn i Nakskov.

Tidsbestillingen åbner lørdag 27. november, og de første tider bliver tilgængelige fra på søndag, den 28. november:

– Allerede søndag går vi i gang med at vaccinere de første børn i den nye aldersgruppe, og i den kommende tid vil vi hurtigt have børneplakater, klistermærker, tryllepapir, engangstatoveringer, trøstebamser og andre børnevenlige tiltag på plads rundt omkring i centrene, fortæller Trine Holgersen.

Invitationer sendes til forældrenes eBoks

Invitationerne bliver sendt til forældrenes eBoks, og forældrene kan bestille tid til deres børn på www.vacciner.dk. For at blive vaccineret skal barnet komme sammen med en forælder, der skal give samtykke.

Årgangene inviteres i rækkefølge startende med de 10 til 11 årige, så alle børn vil have modtaget en invitation ved udgangen af uge 50. Børn, der fylder 5 år senere i år inviteres løbende og afsættes vacciner til dem.