27. februar 2024

Foto: Michael Johannessen.

Det gik stærkt, da kandidaterne til kommunalvalget hængte deres valgplakater op i lygtepæle over hele kommunen - men det er ikke gået lige så stærkt for alle med at få dem ned.

Det gik stærkt, da kandidaterne til kommunalvalget hængte deres valgplakater op i lygtepæle over hele kommunen – men det er ikke gået lige så stærkt for alle med at få dem ned.

Kapløbet startede lørdag d. 23. oktober kl. 12.00 og i løbet af ganske få timer var lygtepæle, plankeværk, hegn og vejtræer fyldt med plakater for de forskellige kandidater til kommunalvalget tirsdag d. 17. november.

Ifølge reglerne skulle alle valgplakater være pillet ned igen seneste onsdag d. 24. november ved døgnets udgang. Det var dog ikke alle plakater, som var pillet ned, da Holbaekonline.dk torsdag aften tog en tur rundt i Holbæk.

Selvom langt de fleste var fjernet, så krævede det ikke store anstrengelser at finde valgplakater som stadig hang rundt omkring i lygtepælene.

Således fandt vi en plakat for de konservatives kandidat Gitte Hyldig på Skagarakvej. Hun hang også på L C Worsøesvej og i samme lygtepæl hang en plakat for regionsrådskandidat Anne Møller Ronex fra Radikale Venstre. Et par andre plakater, hvor portrættet var faldet af, hang også i lygtepæle på L C Worsøesvej.

Plakater med Venstres kandidat Ali Ûnsal hang i tre lygtepæle i Mellemvang, en lygtepæl i Ladegårdsparken og en lygtepæl i Markedsgade overfor Markedspladsen.

Liberal Alliance havde stadig flere plakater – med og uden portrætter – hængende på Spånnebæk og i en lygtepæl på Ved Faurgården ved genbrugspladsen.

På Bispehøjen hang der tomme plakater i to lygtepæle.

I Søstræde – tæt på Holbæk Teater – lå to plakater på jorden for SF’erne Bente Röttig og Jesper Hartøft.

Venstres Christian Ahlefeldt-Laurvig smilede torsdag aften fortsat til tissetrængende borgere ved de offentlige toiletter på Bysøstræde.

Reglerne siger, at der bag på alle plakaterne skal være oplysninger om navn, adresse, e-mailadresse og telefonnummer på den, der har ansvaret for ophængningen, således at man f.eks. kan få fat i vedkommende hvis plakater hænger ulovligt – f.eks. efter de skulle være pillet ned. Men det var ikke på alle plakater, at vi kunne finde disse oplysninger.

Ser du valgplakater som fortsæt hænger i lygtepælene i vores kommune, så er du velkommen til at skrive om dem i kommentarfeltet under denne artikel.

2 thoughts on “De skulle være fjernet – men valgplakater hænger stadig i lygtepælene

  1. SFs plakater er fundet i et bed i Søstræde og er taget med til genbrugspladsen – tak for tippet
    Bente Röttig

  2. Jeg var i dag d. 1/12 i fakta og kunne se at der stadigvæk var en valg plakat ved det første bus stoppested i Ladegårdsparken

Comments are closed.