26. maj 2024

Jacob Mark MF for SF. Foto: Steen Brogaard (Folketinget).

Jacob Mark MF for SF. Foto: Steen Brogaard (Folketinget).

Dagen efter borgmester Christina Krzyrosiak Hansen kunne fejre sin utrolige valgsejr, meddeler hendes forlovede, Jacob Mark, at han tager en pause – han er ved at miste synet.

Jacob Mark, der er gruppeformand for SF i Folketinget, skriver bl.a. på Facebook:

-Jeg har desværre fået en sygdom i begge øjne, der gør, at jeg har mistet store dele af mit syn – særligt på det ene øje er det rigtig slemt. Det betyder også, at jeg meget hurtigt bliver svimmel og får hovedpine.

-Det er uhyggeligt at miste sit syn. Det er uhyggeligt at have et godt syn og pludselig kan jeg ikke se Christina henover middagsbordet, når det er mørkt udenfor. Og det er uhyggeligt når optikeren siger; det her har ikke noget med briller at gøre. Dit syn er bare væk.

Ifølge Jacob Mark, mener lægen at det er en langvarig overbelastning af kroppen, som er årsdag til synstabet.

-Hvis jeg får stressen ud af kroppen, så kan det være at synet kommer tilbage. Men hvis ikke, så risikerer jeg at miste synet permanent, skriver Jacob Mark på Facebook.

Jacob Mark friede til Christina, da hun holdt fødselsdag i sidste måned. Det kan du læse om her: Christina sagde ja, da Jacob gik på knæ